Mountainbiken in de Achterhoek

Wat te doen in de Achterhoek?

Op zaterdag 14 mei bezoek je natúúrlijk het CVA dat door JCI Doetinchem wordt georganiseerd. Maar een weekend telt twee dagen, dus waarom niet de zondag ook meepakken? In de buurt kan je heerlijk mountainbiken, wandelen of prachtige kastelen bezoeken.

1: Mountainbiken in de Achterhoek

De Achterhoek is niet alleen een prachtige locatie om doorheen te wandelen, je kan er ook heerlijk fietsen en mountainbiken. In deze regio vind je namelijk meer dan 200 kilometer aan MTB-tracks voor zowel beginners als gevorderden. Zie je jezelf op zondag al fietsen door het schitterende Achterhoekse landschap? Het is wat ons betreft dé perfecte manier om alle indrukken (en drankjes) van de vorige dag te verwerken.

Meer informatie over mogelijke MTB-routes en waar je een mountainbike kan huren vind je op Outdoor Achterhoek.

2: Kastelen bekijken en bezoeken

De Achterhoek is ook de thuisbasis van een aantal prachtige kastelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het bijna zeven eeuwen oude Kasteel Slangenburg in Doetinchem? Of Kasteel Keppel in het nabijgelegen stadje Laag-Keppel in de gemeente Bronckhorst, dat staat op een eiland tussen twee vertakkingen van de Oude IJssel? En in ‘s-Heerenberg vind je Kasteel Huis Bergh, de grootste waterburcht van Nederland.

3: Fietsen en wandelen in de Achterhoek

De Achterhoek is niet alleen een prachtige regio om doorheen te crossen met je mountainbike, je kan er ook heerlijk de tijd nemen op de fiets of met de wandelschoenen aan. Met de gratis app Achterhoek Routes (voor zowel iOS als Android) heb je overzichtelijk alle routes in de Achterhoek in je mobiel.

In de app zoek je gemakkelijk naar routes die voldoen aan jouw wensen. Ook zie je met één klik welke routes bij je in de buurt liggen. En klik je op een van de routes, dan zie je direct allerlei handige informatie zoals de afstand, duur en plaatsen waar de fiets- of wandeltocht doorheen gaat. De routes zijn te downloaden voor offline gebruik.

Kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg.

Categories:

Tags:

Comments are closed