JCI Doetinchem e.o. heeft afgelopen zaterdag een landelijk congres voor jonge ondernemende mensen naar de Achterhoek gehaald. Tijdens de ledenvergadering van JCI Nederland is besloten dat JCI Doetinchem de organisatie van het congres op 14 mei 2022 voor haar rekening mag nemen.

De afgelopen maanden is door de Doetinchemse vereniging gewerkt aan een bidbook waarin gepleit werd om het congres volgend jaar in Doetinchem te laten plaatsvinden. Initiatiefneemster Heleen Faber: “Dat we het nu geworden zijn, is geweldig. Graag willen we de rest van Nederland kennis laten maken met Doetinchem en de Achterhoek. We zijn allemaal trotse Achterhoekers en we zien dit als een mooie kans om te laten zien hoe ondernemend, innovatief en inspirerend onze regio is.”

Meet happiness

Het thema voor het congres wordt “Meet happiness”. Een thema dat helemaal bij de Achterhoek past; het onthaaste leven, aandacht voor elkaar (noaberschap) en goed en lekker eten. Tijdens het congres zullen er diverse workshops, bedrijfsbezoeken en keynotes rondom het thema georganiseerd worden. Het congres zal afgesloten worden met een knallend eindfeest.

Samenwerkingen

Voor het samenstellen van het bidbook is er al contact gelegd met diverse partijen, maar het exacte programma moet nog worden samengesteld. Faber: “We moeten als organisatie zelf zorgdragen voor de financiering van het hele evenement. Mochten er partijen zijn die net als wij Doetinchem en de Achterhoek een warm hart toedragen en een bijdrage willen leveren aan dit evenement, dan mogen ze uiteraard contact met ons opnemen.”

Junior Chamber International

De afkorting JCI staat voor Junior Chamber International en is een netwerkorganisatie voor ondernemende mensen tot 40 jaar die zich persoonlijk willen ontwikkelen. JCI is gebaseerd op vier pijlers. Community, Training, Business en Internationaal. Leden werken aan het ontwikkelen van een netwerk, zetten zich in voor een positieve verandering in de maatschappij en zien de tijd die zij in JCI investeren als tegenprestatie voor de energie die ze halen uit het actief zijn binnen JCI: learning by doing. Regelmatig worden er landelijke en internationaal trainingen en evenementen rondom diverse thema’s georganiseerd. In Nederland zijn er zo’n 100 ‘kamers’, waarvan JCI Doetinchem er één is. JCI Doetinchem (voorheen Junior Kamer Doetinchem) bestaat al sinds 1978 en organiseert naast leerzame en gezellige activiteiten voor eigen leden ook regelmatig maatschappelijke acties en evenementen voor het goede doel, zoals de D’RUN, Duckrace of Tour de Motorique.

Categories:

Tags:

Comments are closed